Udgivet i Skriv en kommentar

Spil Inserts fra Folded Space

Jeg bruger alt for mange penge på at backe spil på Kickstarter. Og for nyligt landede et spil jeg har backet, der hedder Gentes. Med Gentes fik jeg nogle fine inserts fra Folded Space. Det var tydeligt, at der var kælet for detaljerne med disse inserts, så jeg blev automatisk ret interesseret i dem. Inserts hjælper med at sortere komponenterne i spillet (i stedet for ziplock aka lynlås poser), så det bliver lettere at sætter op og tage ned.

Jeg var så begejstret for disse inserts, at jeg skrev til Folded Space. Jeg ville egentlig bare høre om hvilket materiale deres inserts var lavet af, for selvom de var lækre, så var jeg lidt bange ift. miljøsiden af dem. De mindede meget om det materiale jeg kendte fra mine ungers legetøjsmåtter. Og ganske rigtigt, svaret lød:

Our inserts are made form sheets of a material composed of card and EVA foam. This foam is also used in other household products like yoga matts and children’s play mat jigsaw

Richard Coupland fra Folded Space

Richard så at jeg havde Papmajor sitet, og spurgte om ikke jeg ville anmelde nogle af deres inserts. Det ville jeg naturligvis gerne, og jeg sendte ham listen over mine spil.

Efter et par uger landede der fire inserts til Viticulture, Five Tribes, 7 Wonders og Castles of Burgundy. Nu startede den langsommelige proces med at samle dem. Selve samlingen var egentlig ikke så slem, men hvis de skal holde ordentligt, så skal de limes. Og det tager lidt tid. Bevæbnet med en limpistol fra Panduro gik jeg i gang.

Kickstarter Faktaboks

Med spil fra Kickstarter bliver man ofte begavet med diverse ekstra-ting, som ikke kommer med, når spillet går på almindeligt salg i butikkerne. Det kan være ekstra kort, miniaturer, metalmynter, træfigurer (i stedet for pap) eller lignende. Man er også med til at sikre at spillet bliver lavet, men i stigende omfang er det store og etablerede spilfirmaer, som bruger kickstarter som platform for at sælge deres eksisterende spil plus flere fra deres backliste. Jeg er egentlig ikke en fan af den praksis, da jeg synes der er alt for meget fragt i det, men jeg er en fan af det indhold jeg får med, når jeg backer et spil. Der går ofte et år eller mere, fra man har backet et spil, til man får det.

Du kan se de ting jeg har backet på Kickstarter gennem tiderne her.

Viticulture

Viticulture er nok den insert, hvor det det er sværest at finde plads til det hele, men der er også mange udvidelser til. Når det er sagt, så giver det et meget overskueligt indhold.

7 Wonders

De 24 babel tiles kan lige præcis ikke være der, i de dertil indrettede beholdere. Men ud over det, så passer det fint.

Castles of Burgundy

Jeg synes det er lidt pudsigt, at Folded Space har valgt at lave plads ikke til udvidelser af Castles of Burgundy, men et stand alone spil (Castles of Burgundy The Dice Game).

Five Tribes

Den passer umiddelbart fint, men jeg har ikke udvidelserne til at se hvordan de passer.

Samlet vurdering
  • Kvalitet
  • Værdi for pengene
  • Samlingstid
  • Pasform
  • Tidsbesparelse
3.4

Opsummerende

Gentes inserts var virkelig lækre med en masse flotte print på. Der var virkelig kælet for detaljerne. Desværre var det ikke det samme der gjorde sig gældende for de andre jeg fik tilsendt. De er super-funktionelle, og hjælper virkelig med opsætning og nedtagning efter spil, men jeg kunne godt tænke mig, at der var gjort ligeså meget ud af dem som med Gentes’ inserts. 

Som en spiller af Gloomhaven, så ville jeg ELSKE at have et Folded Space insert til det spil. Det kan tage 1-1,5 time at sætte op og tage ned nogle gange, og der kommer Folded Space virkelig til sin ret.

Prisen for disse insert er virkelig konkurrencedygtig, når man kigger på nogle af konkurrenterne, som laver deres inserts af træ eller plastik. Her er der virkelig meget at spare.

Så alt i alt, er jeg glad for disse inserts, og tøver ikke med at anbefale dem. Specielt hvis man har nogle af de store komplekse spil med mange forskellige komponenter, der kommer de virkelig til deres ret.

DISCLAIMER: Dette er en anmeldelse af nogle ting jeg har fået direkte fra producenten uden beregning. Det betyder ikke at jeg har smidt min kritiske sans overbord, og skamløst roser produktet, blot at I skal have det forbehold in mente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *