Udgivet i Skriv en kommentar

5 bedste brætspil at spille med ungerne

Sushi Go Party komponenter

Der er ikke noget som kan bringe familien sammen, som muligheden for at være fælles om et eller andet. Brætspil er jo det oplagte fokuspunkt. Jeg har samlet en top fem af bedste brætspil at spille med ungerne.

Min gode brætven Hansen og jeg har også lavet en lille video med hver vores top fem (se helt nede i bunden), men her er mine.

Sushi Go Party5. Sushi Go Party!

Sushi Go Party! er et sjovt og familievenligt spil, som giver børn mulighed for at lege med drafting, som er en svær mekanik at mestre.

Sushi Go Party! er et hyggeligt drafting-spil, hvor det handler om at få fat i de bedste sushistykker til ens hånd. Man får et antal kort afhængigt af antal spillere, man vælger et kort og sender resten videre. Man scorer pointene i slutningen af runden (undtaget desserter, som man scorer efter tredje runde), og efter tre runder er spillet slut.

Det lyder (og er) utrolig simpelt, men det er ren hygge for hele familien. Alle kan være med når man spiller spillet, og alle er jævnbyrdige i spillet på trods af aldersforskel.

Mysterium4. Mysterium

Mysterium er en rigtig familiehyggelig kooperativ udskejelse. Kan kun anbefales.

Hjemme hos os elsker vi at spille spil, og især kooperative spil er ungerne glade for. Mysterium er en god måde at spille et kooperativt spil på, da man arbejder sammen om forskellige gåder. Det handler om, at finde ud af hvem, hvor og hvad der er skyld i spøgelses mord. Spøgelset sidder bag en skærm, og agerer spilmester.

Spøgelset forsøger at guide de øvrige spillere til at forstå hvem, hvor og hvad ved at give Dixit lignende kort til spillerene, som skal lede deres tanker hen på de rette kort.

Mysterium er ikke kun et sjovt spil, det er også et RIGTIG flot spil. Der er virkelig kælet for artworket i spillet, og man kan blive helt opslugt af de mange detaljer, som kortene tilbyder. Køb det og prøv det med familien. Det vil du ikke fortryde.

Ta-Da3. Ta-Da!

Ta-Da! er ikke verdens sjoveste eller bedste spil. Det er faktisk meget langt fra det. Men ikke desto mindre, så er det utroligt underholdende. Det skyldes i særdeleshed, at man skal lave alle mulige semi-pinlige ting når man spiller. Det kan være at råbe Jihaa! hver gang man lægger en terning, danse inden man starter, kun bruge én finger til at håndtere terningerne eller noget helt fjerde.

Temaet for spillet er lidt fjollet. Du er til en magiker-konkurrence, og du skal kaste dine formularer hurtigst muligt. Men dommerne keder sig, så derfor har de givet dig, og de andre magikere nogle benspænd. Det er Ta-Da! i dets essens.

Bohnanza2. Bohnanza

Bohnanza er et virkelig godt spil. Det er simpelt i reglerne, men det giver mange spilmuligheder, da en stor del af spillet er de forhandlinger der foregår mellem spillerne. Bohnanza er helt sikkert et af de spil som kommer meget varmt anbefalet. KØB KØB KØB. Jeg kan ikke forstå hvorfor dette spil ikke står i alle hjem.

Uwe Rosenberg er en personlig favorit. Han spænder vidt i spiltyper. Bohnanza er én af hans lettere tilgængelige spil. Men der gemmer sig meget underholdning og sjov i den lille gule æske.

Bohnanza-kortene er farverige udsmykninger af bønner i forskellige beskrivende poseringer, og målet er at lave mønter ved at plante (sæt) af disse bønner på dine marker og høste dem derefter. For at hjælpe spillerne med at matche deres bønne-kort, har spillet omfattende handelsmekanikker. Hvor samspillet og kommunikationen i høj grad er en af de sjoveste elementer ved spillet. Et af de mest unikke træk ved spillet er, at du ikke kan ændre rækkefølgen af kortene i din hånd. Du skal spille kortene i den rækkefølge, du trækker dem.

Hvis du ikke er til Uwe Rosenbergs lidt tungere spil, så skal du ikke snyde dig selv for Bohnanza, som giver en rigtig god spiloplevelse. Vi har en house-rule vi altid spiller med. Nemlig at vi kører igennem bunken én gang. Det giver et hurtigere spil og muligheden for at starte et nyt spil op.

Takenoko1. Takenoko

Børn i alle aldre vil nyde dette spil. Der er hygge for alle pengene, og legen mellem pandaen og gartneren bliver aldrig kedeligt. Derfor kan man spille spillet igen og igen med ungerne, men egentlig også med et mere modent publikum.

Det er jo snyd, og i spil er snyd ikke OK. Men når Antoine Bauza vælger at putte verdens sødeste pandafigur i Takenoko, så kan ingen jo stå for det. Til alt held, så er der også et godt spil i æsken. Så dem som er til falds for det billige trick af den søde panda snydes ikke for et rigtig fint familiespil.

Spillet er en personlig familie-favorit og skaber altid glæde når det finder vej til bordet. Takenoko er et japansk ord, som betyder bambusskud. Og bambus er i centrum for denne lille perle af et spil.

Spillet er egentlig meget simpelt. Pandaen vil gerne spise bambus, Gartneren vil gerne gro bambus. Som spiller skal man udføre missioner/objectives hvor man enten skal have landestykkerne til at skabe en specielt form, have pandaen til at have spist et specielt antal bambus, eller groet bambus til en speciel højde.

Spillet findes også i en jumboudgave (se videoen nedenfor), hvor alting er kæmpestort, men jeg synes egentligt at Takenokos størrelse er rigtig fin, måske lige bortset fra missionskortene, som gerne måtte være lidt større.

Hansen og min top 5 over spil med børn

Her kan du se min top 5 over spil med ungerne på video. Hansen har også nogle gode bud, så tjek det ud. Og JA, jeg havde ikke lige fået strøget min t-shirt til dagen.

Hvis du er nået hele vejen herned, så lad mig da høre hvad der er dit bedste spil at spille med unger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *